Vandrarhemmet Rajagården

Rajagården ägs och drivs av Rajastrands Intresseförening. Huset ligger vackert beläget vid sjön Lill-Rajans norra strand. Rajagården var fram till 1959 byns skola. Från mitten av 1960-talet har det på olika sätt används till vandrarhemsboende, i regi av några olika aktörer.

I huset finns en större och en mindre lägenhet. Den större har fyra sovrum med två sängar i varje rum. Ett stort kök, en stor entré, med frys för den fångade fisken eller villebrådet. Ett samvarorum med kamin och tv. Dusch och toalett som är relativt nyrenoverade.

Den mindre lägenheten har ett stort kök, och ett gemensamt samvaro och sovrum med tre sängar. Toa finns inne. Dusch finns i den fristående bastun, med utsikt över sjön.

Tyvärr är ingen av delarna handikappvänlig, då det är ett gammalt hus med trösklar, smala dörrar och inga ramper vid ingångarna.

Strax nedanför finns brygga och båtplats.

Priser från och med 1 juni 2020


Stora lägenheten med 8 bäddar: 1000 kr per dygn eller 4900 kr per vecka.

Lilla lägenheten med 3 bäddar: 600 kr per dygn eller 2700 kr per vecka.

En roddbåt finns att tillgå för boende på Rajagården för 100 kr per 6 timmar.

Husvagnsplats finns just nu för en vagn för 200 kr per dygn. Till sommaren 2021 ska det finns plats för två vagnar.

Bastu finns att hyra även för den som inte bor på Rajagården för 200 kr för 2 timmar (om den inte är bokad av boende på Rajagården).

Fiskekort finns att köpa hos stugvärden Franco Attini och Annelie Mårtensson, Rajastrand 17, eller https://www.fiskekort.se/Rajastrand/